Obec Lipovec

Obsah stránky

Konečně pátek

Konečně pátek.
    Mám za sebou poměrně „bouřlivý týden“. Včera jsme od 14.00 řešili  (společně s geodetem ing. Plchem a svolanými vlastníky) pozemky pod „příjezdnou komunikací k osadě Marianín“. Když jsme akci vloni fyzicky zajišťovali, obdrželi jsme povolení Městského úřadu Blansko a předpokládali jsme, že původní „vyasfaltovaná“příjezdná obecní cesta odpovídá mapovým podkladům ( já si jinou či jinudy vedenou cestu nepamatují – a to už něco pamatuji). Po ukončení akce jsme objednali geometrické zaměření a zjistili jsme … katastrofu. Komunikace probíhá „částečně“ na soukromých pozemcích (cca zabíráme 946 m2 soukromých pozemků). Pro vypořádání akce je nutno zajistit souhlasy těchto vlastníků s reálným dělením s následným odprodejem, samozřejmě na základě geometrických plánů (samozřejmě po uznání hranic – viz včerejší jednání). Po digitalizaci a upřesnění hranic, kde za součást komunikace  považujeme i zelený pás se stromořadím, vzniká konečná verze.

     Faktem je, že to po nás „nikdo nepožadoval“, že nás ( tj. obec) to bude stát cca 150 000,- Kč…Na straně druhé bude zase část katastru v pořádku (tedy snad – předpokladem je souhlas všech dotčených). I včera jsem musel vysvětlovat, že na tom mám nepatrnou vinu, je to v podstatě „dědictví otců“.

      Kolem 16.00 jsme zase řešili vytyčení hranic mezi pozemky 1095/1 a 1027/7. Jedná se v podstatě o část „polní cesty“  „kostel – kříž“ ve vztahu k polnostem ve vlastnictví Milušky Koudelkové. I v této části jsou (samozřejmě jako všude v Lipovci) jiné hranice v terénu - než jak jsou zanesené na katastru. Byl jsem rád za vstřícné jednání i dohodnutý „rozumný“ další postup. Byl jsem rád, že se během vytyčování hranic (opět s geometrem ing. Plchem) dostavil i pracovník fi TEMO s.r.o., kterého jsme měli objednaného na vytyčení optických kabelů v této lokalitě – vytyčený kabel resp. jeho polohu si hned geometr „zachytil“. Štěstí. Nakonec jsem odcházel z místa a byl jsem rád, že Miluška dodržela slib a že prodá část svého pozemku (cca 3,5 m od polohy optického kabelu), což v této lokalitě přispěje především k řešení velmi problematické kanalizace.

     Dnes po půl roce provedli pracovníci VASky přípojku do vodoměrné šachty u garáží u bytovek. Stydím se za stav komunikací v této lokalitě (kde žije poměrně dost obyvatel). Během září 2016 ještě provedeme výkop a položení kabelů veřejného osvětlení a místního rozhlasu (v trase rozvaděč naproti domku Pliskových 300 -  až po roh předzahrádky před bytovkou 268).Bude moji velkou snahou zařadit „vyasfaltování“ celé lokality (od odbočky ze státní silnice na místní komunikaci pod digitální telefonní ústřednou – mezi garážemi – mezi bytovkami a mezi RD až k Pliskovým L300 a to včetně parkoviště po osmibytovkou 268,269) do rozpočtu obce na rok 2017 -  jenom se děsím, zda-li nám budou stačit 2 mil. Kč.

      To jsou věci…. 

Diskuse

Jméno
Kontrola
+ 8 = 10
Text komentáře (Není povoleno použití HTML tagů ani žádný druh reklamy)

Výpis komentářů

Datum a čas: 16.09.2016 15:16
Napsal: Obec Lipovec
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 27.03

1. Prodejna potravin STEMD sděluje, že bude mít v pátek 29.3.2024 zavřeno. 2. Sokol Lipovec zve všechny své příznivce na úvodní domácí mistrovské zápasy v tomto kalendářním roce. V neděli 31.břez...

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Patička stránky