Obsah stránky

Zkuste počítat...

pondělí, 22. únor 2016 | Ostatní
Samozřejmě, hodně vidět jsou dokončené akce dotýkajících se úprav kolem opravených státních komunikací II. a III. třídy vedoucích přes obec a to veřejné osvětlení a chodníky ( vidět není místní rozhlas) Je málo pravděpodobné, že všechny tyto akce – obrubníky, chodníky I, chodníky II, rekonstrukce VO a rekonstrukce MR by se prováděli bez akce „Přístupová komunikace do Moravského krasu“ financované z evropských fondů. Už na začátku roku 2013, kdy vrcholily přípravy této akce, jsme v tehdejším zastupitelstvu obce rozhodli, že tyto akce provedeme a to v souběhu (byla to jedinečná příležitost – obrubníky, protlaky, úpravy sjezdů na MK apod.) i za předpokladu, že si budeme nuceni vzít úvěr. Odhadované resp. objemově propočítané náklady hovořily o částce mezi 8 – 10 mil. Kč (ale to jsme neuvažovali ani s VO ani s MR)….. Takže abych nezapomněl - k 1.1.2016 jsme do účetnictví zařadili chodníky v hodnotě 4 441 528 Kč – to je součet všech tří akcí – obrubníky, chodníky I.etapa,chodníky II.etapa. Ano, dnes už máme chodníky – i v účetnictví. Jenom – snad naposledy - k ceně. Obdržel jsem „odbornou připomínku“, že se chlubím „cizím peřím“ , že nikdy neřeknu vše či, že básním a vyzdvihuji STEMD a že skutečnost je zcela jiná. Zvykl jsem si i na jedovaté poznámky, že používáme nekvalitní materiály, že neodvádíme kvalitní práci, že prostřednictvím STEMDu tuneluji obec atd. atd. Těžko vysvětluji nevysvětlitelné – volím nejlacinější cestu – snad proto se nemohu zbavit pocitu „osobního“ útoku. Snad lze vzít na vědomí ceníkovou položku zámkové dlažby – což je cca 1052,70Kč /1m2 a to podotýkám, že bez zemních prací – lze i připomenout, že v nabídkách z roku 2014 jsme měli i variantu m2 dlažby za 1075,69 Kč, opět bez zemních prací – obě ceny samozřejmě s DPH. 391,02 Kč to je naše cena za 1m2 a to včetně zemních prací. Zkuste počítat……

Samozřejmě, hodně vidět jsou dokončené akce dotýkajících se úprav kolem opravených státních komunikací II. a III. třídy vedoucích přes obec a to veřejné osvětlení a chodníky ( vidět není místní rozhlas)
Je málo pravděpodobné, že všechny tyto akce – obrubníky, chodníky I, chodníky II, rekonstrukce VO a rekonstrukce MR by se prováděli bez akce „Přístupová komunikace do Moravského krasu“ financované z evropských fondů. Už na začátku roku 2013, kdy vrcholily přípravy této akce, jsme v tehdejším zastupitelstvu obce rozhodli, že tyto akce provedeme a to v souběhu (byla to jedinečná příležitost – obrubníky, protlaky, úpravy sjezdů na MK apod.) i za předpokladu, že si budeme nuceni vzít úvěr. Odhadované resp. objemově propočítané náklady hovořily o částce mezi 8 – 10 mil. Kč (ale to jsme neuvažovali ani s VO ani s MR)…..
Takže abych nezapomněl  - k 1.1.2016 jsme do účetnictví zařadili  chodníky  v hodnotě 4 441 528 Kč – to je součet všech tří akcí – obrubníky, chodníky I.etapa,chodníky II.etapa.
Ano, dnes už máme chodníky – něco přes 5.000m2 - i v účetnictví. Jenom – snad naposledy -  k ceně. Obdržel jsem „odbornou připomínku“, že se chlubím „cizím peřím“ , že nikdy neřeknu vše či, že  básním a vyzdvihuji STEMD a že skutečnost je zcela jiná. Zvykl jsem si i na jedovaté poznámky, že používáme nekvalitní materiály, že neodvádíme kvalitní práci,  že prostřednictvím STEMDu tuneluji obec atd. atd.  Těžko vysvětluji nevysvětlitelné – volím nejlacinější cestu – snad proto se nemohu zbavit pocitu „osobního“ útoku. Snad lze vzít na vědomí ceníkovou položku zámkové dlažby – což je cca 1052,70Kč /1m2 a to podotýkám, že bez zemních prací – lze i připomenout, že v nabídkách z roku 2014 jsme měli i variantu m2 dlažby za 1075,69 Kč,  opět bez zemních prací – obě ceny samozřejmě s DPH. 391,02 Kč to je naše cena za 1m2 a to  včetně zemních prací. Zkuste počítat……
 Fotografie jsou z II.etapy "Chodníků"

Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.