Obec Lipovec

Obsah stránky

Večer po zastupitelstvu


   Včera bylo zasedání zastupitelstva obce. Mělo hladký průběh, to co bylo připraveno, bylo bez problémů odsouhlaseno. Po zasedání jsem sedl do auta – společně s Jaruškou – a projeli jsme dědinu. Chtěl jsem vidět LED svítidla u Zouharových 24, Grimových 84 a Koudelkových 75 – tam totiž nesvítila – a to i přes pětiletou záruku !?. On je Vojta  měnil. Světla svítila. Projeli jsme Marianín, les a zaparkovali ve dvoře. Tam jsme vedli poměrně dlouho „akademické“ řeči. Pravdou je, že jsem v poslední době nespokojen sám se sebou.

   Člověk se někdy vrací a přehrává si film života.

   Měl jsem v životě obrovské štěstí – i přes značné problémy jsem většinu svého života byl přesvědčen o tom, že každý problém, každá překážka  se dá zdolat. Měl jsem představy, co chci uskutečnit či dokázat, práce mě bavila a měl jsem (či snad ještě mám) spoustu „koníčků“ (včely, kaktusy, myslivost…). Navíc jako „ješita“ jsem měl pevnou a neotřesitelnou víru v to, že se věci ubírají správným směrem, těžkosti jsem bral jako nezbytnou součást života.

     Život se se mnou vůbec nemazlil.
Poslední dobou  začínám „filosofovat“  a jsem neustále nespokojený „věčný snílek“. Okamžitě podléhám špatné náladě, když se něco nedaří. Často se „trápím“ bezvýznamnými maličkostmi a neustále nacházím  spoustu chyb na všech okolo sebe, málokdy sám na sobě. Slepý, anglický, barokní básník John Milton napsal : „Mysl sama dokáže z pekla učinit nebe a z nebe peklo“. Hezké a výstižné.

     V podstatě mně Jaruška všechny mé úvahy potvrdila a podotkla, že soužití se mnou není vůbec jednoduché.

     Kéž by se potvrdilo, že rozjímání se pak skutečně může stát cestou ke správnému způsobu myšlení, ke skutečnému žití, a k tomu stát se pánem vlastního osudu.
Hluboce věřím, že tím nejpřevratnějším činem, kterého mohu na tomto světě dosáhnout, je být šťastný…. A přeji to všem – aby byli šťastni - kteří to dočetli až sem.

 

Diskuse

Jméno
Kontrola
+ 7 = 10
Text komentáře (Není povoleno použití HTML tagů ani žádný druh reklamy)

Výpis komentářů

Eva Pavlicová
(IP: 188.75.172.17)
11.10.2016 | 15:18
Vážený pane Starosto, všimla jsem si, že na Vaše Aktuality, kde rozjímáte o životě, reaguji snad jen já. To vypovídá, jaký zájem o to mají místní občané. Popravdě se jim ani nedivím. Když jsem za Vámi přišla, Vás poprosit, zda by jste nemohl ulehčit život nám v lokalitě "Údolíčko", kde žijeme již 9 let v neustálém staveništi, vždy se debata stočila jen kolem Vás. Přesně jak píšete: "Život se se mnou vůbec nemazlil." Ale zapomněl jste, že před Vámi sedí osoba, se kterou se život rovněž vůbec nemazlil. Osoba těžce a nevyléčitelně nemocná! Vy se však chováte egoisticky a jste zahleděn jen sám do sebe. Vůbec jste nebyl ochoten mi nabídnout pomoc a neposlal jste mi ani články, které jste mi slíbil. Dle mého názoru se nestaráte o své občany, jak by jste měl. Vaše polemika o způsobu správného myšlení a abychom byli šťastni, když na nás kašlete, je pro mne směšná! Lidem, jako já, kteří trpí bolestmi, prázdnotou a zažili více utrpení nežli Vy přijdou jako výsměch. Osobně si myslím, že by jste tuto funkci již neměl vykonávat a měl dát šanci někomu, kdo bude svým občanům více naslouchat!
Odkaz: http://
Datum a čas: 27.09.2016 11:51
Napsal: Obec Lipovec
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 27.03

1. Prodejna potravin STEMD sděluje, že bude mít v pátek 29.3.2024 zavřeno. 2. Sokol Lipovec zve všechny své příznivce na úvodní domácí mistrovské zápasy v tomto kalendářním roce. V neděli 31.břez...

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Patička stránky