Obsah stránky

Jak dál ??

pátek, 07. říjen 2016 | Ostatní

Jak dál ??

   Několikrát odpovídám na dotazy, proč se nedělá to či ono, proč je tak málo lidí resp. pracovníků ve „STEMDu“ apod.

   Všechno je dáno naší „politikou“ -  resp. záměry co chceme dělat či budovat, co chceme podporovat, co nám chybí. Vypořádali jsme se – myslím docela solidně -  s Marianínem (kanalizace, veřejné osvětlení, chodníky, komunikace, sadové úpravy…),  otevřeli jsme nových 8 „seniorských bytů“, zvládli jsme celou řadu drobných ( a snad potřebných) „akciček“ typu dokončení (téměř ½) chodníků kolem státních silnic II/378 a III/3783, včetně veřejného osvětlení a místního rozhlasu – a to i kolem místních komunikací v lokalitě „hotel – drůbežárna“, dokončili jsme parkoviště u sokolovny atd., atd.


   Ale nedaří se nám zajistit dotace – o výtlačném řádu vodovodu na skupinový vodovod jsem mockrát hovořil a psal – bohužel, taková je skutečnost – a možnost dotací byla a je značná. O hasičské zbrojnici se toho též hodně napsalo a mluvilo. Po řadě jednání jsme dospěli k „nějakému“ řešení, ovšem z evropských fondů jsou peníze nedosažitelné – prý vzhledem k významu (spíše „nevýznamu“) naší zásahové jednotky – já si stále myslím, že stavba nové „hasičky“ je potřebná a naší snahou musí být i dobře vybavená a akceschopná zásahová jednotka… O nové lokalitě pro stavbu rodinných domků (kostel- sokolovna) se toho tolik neví, ale faktem je, že někteří majitelé zemědělských pozemků mají „zvláštní představy“ o jejich ceně – takže jsme stále na začátku a budování inženýrských sítí – pokud bude – tak to bude zřejmě už na dalším zastupitelstvu .


   Místní komunikace - to je „oříšek“. Celá řada místních komunikací není zaměřena a není vedena v mapách jako komunikace (pamatujete- něco podobného bylo u všech chodníků v obci). Komunikace v „Údolíčku“ se odkládaly a podmiňovaly provedením „hydroforky“ (tlakové stanice) a jejího propojení se stávajícími rozvody, vodovodní přípojkou pro novou stavební lokalitu, vodovodní přípojkou pro hasičskou zbrojnici, dále novým propojením veřejného osvětlení a novým „podzemním“ vedením místního rozhlasu v této lokalitě – snad už bude letos všechno hotovo a dojde na asfalt (2017). Komunikace za zdravotním střediskem – tam se táhne dlouholetý spor s jedním vlastníkem, komunikace Plaváček – topoly je závislá na provedení nového vodovodního přivaděče, komunikace v „Revoluční čtvrti“ je závislá na provedení nových rozvodů veřejného osvětlení a místního rozhlasu, ale i kanalizace atd. atd. Samozřejmě je celá řada dalších lokalit (Pazderna, Nečasovi 32 – tady je navíc mimořádný „majetkový chaos“,  ale i nová výstavba v lokalitě „kostel-kříž… určitě jsem nevyjmenoval všechno a to nehovořím o komunikaci k sokolovně….).


   Od těchto prací, od stavu „radniční“ pokladny, od schopnosti zajistit administrativně potřebné akce (včetně dotací) se odvíjí i další investice, ale i počet pracovníků STEMDu  (je přeci jasné, že všichni chtějí peníze, mají rodiny apod.)

   Takže tak…  

Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.