Obec Lipovec

Obsah stránky

Negativní týden - jsme ještě lidé ??

Negativní týden - jsme ještě lidé ?


Včera (pátek 8.4.)se na radnici křičelo. Přišel občan, že mu nevyvezli popelnici. Že „vytáhl“ popelnici letos poprvé, poplatek „za popelnici“ má zaplacen a přesto ji nevyvezli. Co je to za „bordel“, jak on k tomu přijde a že chce sjednat nápravu - radnice stejně nic pro lidi nedělá. Dotyčný „řval“ vedle v kanceláři na Marii, doslova urážel (on se pak po výzvě HSP omluvil….).
Špatně slyším, ale hlasitá řeč mě zaujala a tak jsem vstal a šel jsem za ním do vedlejší kanceláře. Znám toho člověka, několikrát jsem v minulosti řešil jejich „domácí spory“ ( a to i za účasti  MUDr. Zemanové), psal jsem i zprávy o pověsti…. Samozřejmě jsem si vyslechl všechno znovu, včetně dodatků, že společenský systém je „ na h…o“. Normálních lidí, natož zdravotně postižených, se nikdo nezastane a lidé v Lipovci jsou ubožáci.
Marně jsem se snažil vysvětlovat, že i on je občanem Lipovce (takže plive i na sebe), že on může děkovat za „jakýkoliv systém“, který se dovede o nemocné (včetně alkoholiků) postarat atd. atd. Nakonec z něho vylezlo, že na popelnici neměl známku (což byl důvod „nevyvezení“…) – protože mu ji někdo ukradl!!! (doplnil to tím, že mu někdo „z vrchu“ chtěl ukrást i mobil).

Prosím Vás – pokud se Vám něco podobného stane – neodvezou Vám popelnici – tak „nedivočte“ – v klidu zjistěte, proč popelnici neodvezli. Zjištěný důvod odstraňte. Odpad ukládejte do pevných pytlů (dokonce v nejhorším i do kontejneru u radnice) a příště přidejte k popelnicím.


V pátek (8.4.)  odpoledne, mě Marie Wágnerová sdělovala, že provedla jarní inventuru vysázené zeleně a že zmizela celá řada rostlin – především za domem služeb (lilie, ibišky, řetězovky ) – někdo je prostě ukrad…. V sobotu ráno jsem jel na Marianín no a zjistil jsem, že nadále mizí na podzim vysázené ovocné stromky kolem příjezdné komunikace k osadě…chybí jich 22 !? – což je vyčíslená škoda nějakých cca 17.000,- Kč - co k tomu dodat. Tak snad jen – ať jim rostou…


Pokud potřebujete ovocné stromky či okrasné keře a trvalky a nemáte na to – přijďte na radnici. Určitě se domluvíme. Je škoda znevažovat práci a úsilí jiných – vytrháváním vysazené zeleně či stromků (včetně kůlů i obalů z pletiva) – není to ubohé ?


V týdnu (myslím si, že 5.4.)  jsme museli uzamknout záchody na radnici – občas (ale stále častěji) jsme zjišťovali, že záchody jsou „zašpiněné“, no a když se to stále častěji opakuje – tak jsme je zamkli.
V sobotu (9.4.)  ráno mně uklizečka sdělila, že se z vnitřních, přístupných prostor domu služeb dělají veřejné záchodky. Jednou je žlutá „kaluž“ u dveří na WC, podruhé pevné lidské výkaly „ v suterénu“ pod schody, a že to nebude uklízet. Má pravdu. Mám v paměti, když byly „záchody“ otevřené, jak to tam vypadalo – že se ztratil ručník, mýdlo, toaletní papír mě vadilo, ale no … . Ovšem, když se „zadařilo“ a záchod (a nejenom záchodová mísa) byl „doblitý“ a to ne jednou  či „posraný“ a to ne jednou  - tak jsme záchody uzamkli. Možná to chtělo víc předvídat a udělat je celé splachovací resp. s  možností je celé uklízet pomocí horké tlakové vody a hadic.


Vím, že je to hrozné. Když to člověka přepadne …pokud se stavíte na radnici v době nouze, určitě dostane klíč od záchodů (tedy pokud po Vás zůstanou čisté). I v těchto případech jednejme jako lidé…..


Ve středu (6.4.) jsem se od „cizích“ dověděl, co se vykládá v hospodě , jak jsem všechno p…..  (jak to hezky ladí s předcházejícím), no a v sobotu (9.4.), jak se nadává v bytovkách – kvůli výkopu.


Nevím, jak mám vysvětlit ( a už se o to ani vlastně nesnažím), že ne vše se podaří, ale 30 let se snažím pro dědinu něco udělat. No a výkop v bytovkách –  mají pravdu - napřed dáváme dohromady mechanizaci (nakladač UN 053na „generálce“, bagr DH 112 se zprovozňoval po „očesání“ při vloupání do seníku na bývalém VKT, auto resp. nová korba na nákladní automobil měla být 19.3. - ale nebyla - byla až 4.4.) no a až je mechanizace v hromadě tak jsou to záda (Pernica, Šenk …) no a co se zbývajícími pracovníky ?? Samozřejmě to jde udělat jinak -„dodavatelsky“, ale mně je „líto“  peněz. V týdnu od 11.4. do 15.4. budou cesty průjezdné. Jinak musím pochválit „bytovkáře“ za ruční výkop v jejich zahrádkách pro kabel veřejného osvětlení – děkuji.


To byl týden , tedy konec týdne….

 

Diskuse

Jméno
Kontrola
+ 1 = 10
Text komentáře (Není povoleno použití HTML tagů ani žádný druh reklamy)

Výpis komentářů

Datum a čas: 10.04.2016 08:27
Napsal: Obec Lipovec
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 18.03

1. Firma JUKKA bude prodávat ve středu 20. března 2024 v čase 14.45 - 15.15 hodin naproti Obecnímu úřadu v Lipovci následující stromky k jarní výsadbě. Jabloně a hrušně i sloupcovité, meruňky, ne...

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Patička stránky