Obec Lipovec

Obsah stránky

Vyhodnocení akce

Rekonstrukce veřejného osvětlení III. etapa.

V pátek rozsvítil Vojtěch Zouhar posledních devět ledkových svítidel  v lokalitě pod farou. No a já jsem provedl celkové finanční vyhodnocení celé akce „Rekonstrukce veřejného osvětlení III. etapa “. Já vím – ono to moc lidí nezajímá, ale já touto akcí žil od dubna letošního roku ( a taky chodil po domácnostech, zjišťoval různé přípojky – abychom něco zbytečně nepřekopli,  a také  vysvětloval, že budou  několik dní v dané lokalitě problémy a potíže – to je to co není vidět). Osvětlovali se úseky RD 135 – RD 90, Plaváček – topoly, zastávka ČAD – sokolovna  - navíc se dělali úseky k RD 228 a pod farou, osvětlení parkoviště u hřbitova, osvětlení  místní komunikace novostavby v lokalitě kříž- moštárna. Navíc se „osvětlovali“ místa kolem RD 37, křižovatka II/378 a III/3783, kolem „horního kříže“…Prostě „posvítili“ jsme si na některé místní komunikace  (asi nadnesený název- tedy alespoň v některých lokalitách) a tmavé kouty.   Celá akce nás stála k dnešnímu dni 2.020.438,40 Kč – schváleno bylo 2.025.000,- Kč. I zde vyvstal problém – dodavatel LED svítidel dovezl fakturu na více jak 210.000,- Kč  9.10.2018 (já všem připomínal, že 5.10.2018 končím !!). Faktem je,že během roku jsem našel pochopení u „svých“ zastupitelů a vzhledem k tomu, že peníze na účtu byly, tak jsme akci během roku podporovali „finančními injekcemi“ a také proto se dělali některé úseky navíc.. Projížděl jsem v sobotu 20.10. večer Lipovec a měl jsem takový dobrý pocit (tedy co se týká nového veřejného osvětlení -  já vím, vlastní chvála sm…). A tak raději znovu a znovu chválím Vojtěcha Zouhara (který ač důchodce je velmi šikovný) a nové ledkové  veřejné osvětlení je i jeho dílo.

No a trochu kritiky a pohled do budoucnosti. Já vím – někde svítí staré rtuťové výbojky i nové ledkové osvětlení. Ve čtvrtek 25.10.  máme plošinu a tak budou stará světla vypnuta a světlo před RD 19 opraveno – ono to byla také nevýhoda – staré osvětlení bylo hodně vysoko – bylo většinou umístěno na sloupech rozvodů nn.  Jistě, nejsou provedeny terénní úpravy po veřejném osvětlení kolem místní komunikace k sokolovně. Tady bych se přimlouval u mých nástupců a této části Lipovce věnoval v budoucnosti  pozornost. Vím, že je špatně osvětlena lokalita „hotel“. Zde jsem zastával filozofii, že počkáme co s hotelem – a proto zde není ani nové osvětlení ani nová komunikace – i když je to skoro střed obce. Faktem je, že je zde nutno uklidit pozůstatky materiálů, které zbyly z akce „MK 2018“. Vím o špatně osvětlených lokalitách (případně osvětleny ještě rtuťovitými výbojkami“) – třeba k RD 25, za zdravotním střediskem (zde bych celou lokalitu určitě spojil s terénními úpravami a osvětlením okolí nové hasičské zbrojnice), ale i lokalita RD 168 – Černá skála. Vím, že v Údolíčku (v první části) nesvítí cca 5 svítidel a je zde „hodně“ obyvatel – zde jsme se s Vojtěchem domluvili, že nesvítící body v této lokalitě budou opraveny už ledkovými svítidly. Je nutno řešit úsek pod tělocvičnou ZŠ (třeba i s osvětlením budovy školy). Vím, že nesvítí světlo před vchodem do MŠ. Je nutno dotáhnout pěší zónu  (RD 199 – Červená a RD 80 – RD 205… )  včetně veřejného osvětlení.  Ale to už jsou v podstatě „drobty“ – tedy co se týká nového ledkového  veřejného osvětlení.

Hodně píšu a používám zájmena já, já…nedávno jsem dostal školení od svého pracovníka , rozdával jsem práci a nějak v průběhu hovoru jsem řekl, že jsem udělal…on se podíval a zeptal se  „vy jste udělal ??“. Že by vývoj situace – už nejsi starosta ? Hodně jsem na touto  větou přemýšlel  - a nakonec jsem to uzavřel tím, že měl svoji pravdu, ale sám k akcím obce v podstatě moc nepřispěl (je to ještě mladík…).

Faktem je, že jsem hodně žil výstavbou obce a tato práce mě bavila – já potřebuji za sebou vidět „hmotné“ výsledky „své práce“. Ale to už jsem zase někde jinde.

Tož tak.

Diskuse

Jméno
Kontrola
+ 3 = 10
Text komentáře (Není povoleno použití HTML tagů ani žádný druh reklamy)

Výpis komentářů

Datum a čas: 22.10.2018 09:08
Napsal: Obec Lipovec
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 27.03

1. Prodejna potravin STEMD sděluje, že bude mít v pátek 29.3.2024 zavřeno. 2. Sokol Lipovec zve všechny své příznivce na úvodní domácí mistrovské zápasy v tomto kalendářním roce. V neděli 31.břez...

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Patička stránky