Obec Lipovec

Obsah stránky

Všichni mluví

Všichni mluví, hodně mluví

Všichni mluví, hodně mluví – ale málokdo je ochoten poslouchat co vůbec ten druhý říká, naslouchat,  zamyslet se a názor druhého respektovat  či vzít v patrnost a téměř nikdo není ochoten něco navíc udělat. Mám určité životní zkušenosti  a vím, že nic není černé, nic není bílé… Jsme schopni se urážet, pomlouvat, nedovedeme komunikovat . Rychle zapomínáme na „své prohřešky“. A korunu tomu většinou nasadíme, když máme  něco udělat, rozhodnout a „nést svoji kůži na trh“  – to se najednou „ošíváme“ , bojíme  anebo jako malé děti dokonce utečeme a věci nedotáhneme do konce.

Ani rozhodování  pod vlivem emocí, nějaké události, článku, SMS apod. – to je rozhodovat „bez rozmyslu“, bez zvážení pro a proti, bez spousty informací  - takové rozhodování nemám rád. Nemám rád takové „rychlé soudy“. Navíc za ty léta vím, že každý má svoji pravdu… Máme Facebook, Integram, Twitter a já nevím, jak se podobné „sociální sítě“ nazývají…tam je spousta informací, stanovisek, pravd, polopravd, ale též lží – jak se v tom zase ve všem vyznat?

A tak, když se dívám na současné dění u nás – jsem z toho rozmrzelý, naštvaný, podrážděný …“24“ již týden  nerozebírá nic jiného než demisi vlády, premiéra či odvolání vicepremiéra, postup prezidenta.   Viděl jsem na vlastní oči „souboj“ prezidenta a premiéra – nedovedu se zorientovat – ale vím, že v roce 2003 v prezidentské volbě Sobotka a spol. podrazili Zemana ( spolustraníci -  prezidentská volba dle mne není žádná „klukovská“ hra – a Zeman je ve skutečnosti „všechny vytáhl“- jinak to byli „0“). Ale na straně druhé i Zeman to v současné době hodně přehání (dle mého názoru). A je starý (no ale koho místo něj – „veksláka“??).  No a může být miliardář „čistý“ ?? Denně mně chodí několik e- mailů, ve kterých je jen „špína“ na toho či onoho politika – co kde ukradl, zašantročil, zprivatizoval, z dotací neoprávněně čerpal…ono je to jedno jestli je to člen ČSSD, KDU-ČSL, ODS, TOP09 apod. Chybí mi jedno- máme plno vzdělaných lidí, plno právníků, máme „špínu“ – ale nemáme žádné podané obvinění, trestní oznámení  ( tedy někdy máme – ale, jak to vyřeší naše „nezávislé“ soudy , „důvěryhodné“ státní zastupitelství či „věrohodná“ policie – to je  pro smích  (( kdyby to nabylo tak závažné )) – viz Dalík, Rath……). Zůstává otázka, jak dál ??  Zeman, Sobotka, Babiš, Kalousek, Herman – nebo sebemrskající se  a zase slibující ODS – je mně špatně…. 

Občas se vracím do svého mládí -  a vzpomínám, co jsme měli a neměli, co jsme mohli a nemohli,  jaké jsme měli vytyčené hranice a jaké byly naše aktivity . Vím, co a jak se po roce 1989 slibovalo – a jak to dopadlo ?? A nespějeme v současné době do ještě daleko většího „bordelu“?? Umíme si vůbec vážit demokracie ?? A že současné politické dění je „hrozné“…a že lidé dokáží neuvěřitelné věci, stačí si vzpomenout na jaro 2012 u nás v Lipovci.

Tak nevím…

 

Diskuse

Jméno
Kontrola
+ 7 = 10
Text komentáře (Není povoleno použití HTML tagů ani žádný druh reklamy)

Výpis komentářů

Petra Košťálová
(IP: 188.75.172.50)
12.05.2017 | 18:17
A co se stalo na jaře v roce 2012? Děkuji
Odkaz: http://
Datum a čas: 12.05.2017 07:31
Napsal: Obec Lipovec
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 27.03

1. Prodejna potravin STEMD sděluje, že bude mít v pátek 29.3.2024 zavřeno. 2. Sokol Lipovec zve všechny své příznivce na úvodní domácí mistrovské zápasy v tomto kalendářním roce. V neděli 31.břez...

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Patička stránky