Obec Lipovec

Obsah stránky

Každý den je jiný.

Každý den je jiný….


Je neděle večer, udělal jsem si čas a píši tento článek – musím dodat „pod vlivem“. Potkal jsem dopoledne člověka (se kterým se málokdy našel společnou řeč) a ten kupodivu celý hovor vedl v tomto duchu:  že většinou nepostupuji „podle protokolu“, že se mnou v celé řadě věcí a názorů (i na politiku) nesouhlasí,  ale že je za mnou vidět „kus práce“. Nevím, co ho k tomu vedlo, nevím, který kus práce měl na mysli, ale faktem je, že už v týdnu mně jeden spoluobčan z dolního konce říkal, že postupně i „mí odpůrci“ vedou řeči, že to ten můj nástupce nebude mít lehké – že „mám výsledky“. Jenom bych k tomu dodal, že to není jenom moje zásluha, ale je to i o určité „benevolenci“ dalších zastupitelů – když nic jiného, tak „nehází klacky po nohy“. Ale jsou to také spolky, různá sdružení – ti všichni tvoří náš každodenní život. A ten nástupce – pokud bude za něco stát – si najde určitě vlastní cestu s novými názory, nápady …..


Před chvílí jsem byl na zahrádce – dole pod dědinou – zaléval jsem – je sucho…. na silnici zastavilo auto a z něj vystoupil bývalý kolega - myslivec. Pozdravili jsme se (rád jsem ho po dlouhé době viděl) a hovořili o všem možném. Nakonec řekl, že tu vidí řadu změn, že se mu líbí Marianín a tak…. Udělal mně radost – i když je to „Brňák“.

Jo a naši fotbalisti vyhráli – 3:2. To je moc dobře.

Jo viděl jsem hasiče – v pátek 4.5. při lampionovém průvodu – v dostatečném počtu, perfektní oblečení, svítilny, doprovod průvodu, u vatry připravené hadice – prostě radost pohledět. Byl jsem rád.


Začal jsem chodit na tréninky žáků – mám tam dva kluky – Honzíka a Michálka. Je radost se dívat na tu drobotinu. Hřiště solidní, celá řada pomůcek, míčů …. je to dobře. Vážím si Mirka a Honzíka Sedláka – pečlivě se klukům věnují a ono je to spousta času ( já vím – těch obětavců je kolem fotbalu víc, ale toto je můj „hmatatelný poznatek“ ). Slíbil jsem jim „teplákové soupravy“. Myslím si, že je dobře, že se klukům někdo věnuje. A tento čas, návyky, přístup ke kolektivu – to je ta nejcennější investice do budoucnosti našich dětí.

Jaruška donesla v poště letáček (už po několikáté)  – koupím dům - Krásensko, Krasová, Lipovec – je to „hovadina“ , ale já mám radost.   

S Arnoštem Zouharem jsem léta spolupracoval. Mám ho za šikovného, obětavého člověka… Nějak došla řada na veřejné osvětlení – a že budu končit a kdoví jestli potom na ten jejich kopec s těmi novým osvětlením dojde. A že by to vybagroval…a tak já souhlasil, snad se do těch schválených peněz nějak vejdu… Stala se mu taková nehoda – překopl odpadní kanalizaci do žumpy – a navíc ta kanalizace byla vyznačena (částečně odkopána). Proč to vzpomínám – při kontrole tohoto úseku Alois Fiala tuto „jeho“ překopnutou kanalizaci opravoval, netvářil se moc přívětivě, ale …. nemáme spolu shodné názory na většinu věcí, několikrát jsme se i „pěkně“ pohádali, ale cením si na něm to, že mně vždycky odpoví na mé zdar, ahoj….asi by to tak mělo být – názory můžeme mít rozdílné, nemusíme se objímat, ale měli bychom zůstat lidmi – sousedy…

Mám lepší náladu než v pátek.
 

Diskuse

Jméno
Kontrola
+ 2 = 10
Text komentáře (Není povoleno použití HTML tagů ani žádný druh reklamy)

Výpis komentářů

Datum a čas: 14.05.2018 06:09
Napsal: Obec Lipovec
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 27.03

1. Prodejna potravin STEMD sděluje, že bude mít v pátek 29.3.2024 zavřeno. 2. Sokol Lipovec zve všechny své příznivce na úvodní domácí mistrovské zápasy v tomto kalendářním roce. V neděli 31.břez...

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Patička stránky