Obec Lipovec

Obsah stránky

Kopec

Kopec


I v úterý  odpoledne (před odchodem domů) jsem projel místa, kde se včera pracovalo. Největší kus práce se udělal na přípravě podloží v lokalitě „kopec“. Téměř na celé trase je položen a zhutněn odval 0-32mm – což je podklad pod první vrstvu balené.


Několikrát jsem musel vysvětlovat, že nový povrch komunikace končí před RD 80 (a tak nebude pokračovat dál k „Červené“). Těch důvodů je několik – máme schválenou určitou finanční částku na letošní úpravu místních komunikací a další metry se tam již finančně nevlezou (Ono je to těžké vysvětlování, my jsme například v poslední době utratili více jak 3,6 mil. Kč na nákup pozemků v lokalitě „Víry“. Dlouhou dobu jsem přemýšlel, neboť za tuto částku jsme mohli vyasfaltovat minimálně ty samé plochy, co máme letos v plánu, bylo by to viditelné a "Kopřiva dobrý"– ovšem na straně druhé nákup pozemků, které umožní řešit budoucí výstavbu rodinných domků je z pohledu obce určitě důležitější. Toto bylo stanovisko většiny zastupitelů).


Druhým důvodem je, že celá tato trasa místní komunikace není majetkově vyřešena – v podstatě pozemek pod touto místní komunikací (myslím tím komunikaci v úseku RD 80 – Červená, ale i v úseku RD 199 – Červená) vlastní tři vlastníci – tedy ne obec. Tito vlastníci mají podobný názor – nechtějí, aby tuto komunikaci běžně užívali dopravní prostředky, ale souhlasí s „pěší zónou“ a nutným zásobováním zde stojících nemovitostí – já osobně nemám s tímto problém, dokonce s pěší zónou souhlasím a to především z důvodu stísněných prostorových poměrů. Tento stav je nutno dotáhnout do konce – no a po ujasnění vztahů řešit veřejné osvětlení v této lokalitě a potom i povrch této pěší zóny…to ale už musí dořešit a uskutečnit naši nástupci.


Faktem je, že jsem přislíbil opravu povrchů v této části (po přípojkách pro novostavbu ve dvoře čp.102, po přípojce pro novostavbu pod čp.130, úpravu po “starém“ kanalizačním roštu – mezi čp.130 a 176 a úpravu dvou překopů po starých přípojkách k čp.176).


 Já vím, že to všem nevysvětlím, ale….


Jo, ještě při zaměřování této místní komunikace jsme došli k poměrně velkým nesrovnalostem v pozemcích resp. ve vlastnictví pozemků a to v lokalitě RD 169, RD 295, RD 47, RD 46 a toto v současné době dáváme dohromady za účasti geometrů. Aby všechno nebylo jednoduché, tak pozemek mezi místní komunikací „Kopec“ a státní silnicí III/3783 je v majetku Krajského úřadu Jihomoravského kraje (jedná se o skálu, resp. svah porostlý „divokou“ zelení). Po dokončení rekonstrukce státní silnice jsme měli příslib, že všechny pozemky kolem státní silnice, které jsou v majetku krajského úřadu směníme za obecní pozemky, které zabírají silnice. Už jsem o tom tady i psal a nazval jsem to danajským darem. Faktem je, že od roku 2015 se snažíme o převedení těchto pozemků. Byly vypracovány geometrické plány, žádosti, schválení v zastupitelstvu obce apod. Všechno bylo odesláno na SÚS Blansko. Bohužel postup úředníků je takový, že dnes hledáme, kde vůbec tyto dokumenty skončily. Takže naši úředníci = katastrofa!!!

Tož tak...

Diskuse

Jméno
Kontrola
+ 2 = 10
Text komentáře (Není povoleno použití HTML tagů ani žádný druh reklamy)

Výpis komentářů

Datum a čas: 19.09.2018 08:28
Napsal: Obec Lipovec
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 27.03

1. Prodejna potravin STEMD sděluje, že bude mít v pátek 29.3.2024 zavřeno. 2. Sokol Lipovec zve všechny své příznivce na úvodní domácí mistrovské zápasy v tomto kalendářním roce. V neděli 31.břez...

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Patička stránky