Obec Lipovec

Obsah stránky

Místní rozhlas

Místní rozhlas.

Myslím si, že bylo a je rozumné (i vzhledem ke stavu „starého“ místního rozhlasu – i původních sloupů- a častým opravám nehrajících reproduktorů) při provádění  rekonstrukce veřejného osvětlení kolem místních komunikací (ale i kolem „státních silnic“) uložit do země i kabel pro místní rozhlas CYKY 2x2,5 mm2. Na každém druhém novém sloupu veřejného osvětlení byl umístěn reproduktor (někde i dva či tři reproduktory místního rozhlasu) – a to i na „boční větvi“  kolem místní komunikace. Celkem bylo nainstalováno 75 reproduktorů místního rozhlasu – T52- OF.  Kabel 2x2,5 mm2 byl připoložen ke kabelu veřejného osvětlení, tj. samostatná chránička, ale stejný výkop, pískové lože, zásyp pískem, ochranná folie zásyp, zhutnění atd. atd. tak, jak jsem již mnohokrát uváděl.
 
Začátkem tohoto měsíce se konečně podařilo propojit nové „kabelové“ vedení s rozhlasovou ústřednou na radnici – tady musím pochválit opět Vojtěcha Zouhara st. Že všechno nové doprovází „porodní bolesti“ se opět potvrdilo.A tak nám radost, že všechny reproduktory hrály (tj. nikde nebyl přerušen kabel v zemi, všechny větve byly pospojovány) pokazilo několik telefonů - se stížnostmi na hlasitost. Vzhledem k tomu, že na zemní kabel nejsou napojeny některé lokality v obci – (za moštárnou, k sokolovně, za zdravotním střediskem, nad zahradnictvím….) tak máme tyto lokality napojeny (nebo v nejbližší době budou – po odpojení „starých reproduktorů od vedení ve zbývající části obce, jinak by se nám to „hádalo“) na původní nadzemní vedení – no a to je ten problém – měděný drát v zemi má jiný odpor než nadzemní ocelový drát ….Takže jsme asi dva dny (resp. jejich části) trápili obec leckdy hodně hlasitou hudbou – za což se dodatečně omlouváme – ale jinak to nejde resp. nešlo. Čtyři nové reproduktory jsou v bytovkách a řadovkách v „Údolíčku“ – tady bychom chtěli ještě pokračovat směrem do „nové zástavby“ nad digitální telefonní ústřednou.

Loni se nám podařilo uvést do provozu bezdrátový rozhlas na Marianíně.

Takže závěrem. Máme „nový“ místní rozhlas, máme místní rozhlas v osadě Marianín,  máme možnost si hlášení přečíst na e-mailu (kdo o to požádal či požádá – v současnosti je to cca 160 osob, kterým e-maily zasíláme), máme webové stránky obce (kde je zveřejněno každé hlášení místního rozhlasu).Využíváme i písemné „bleskovky“. Občané by měli být informováni….. 

 

Diskuse

Jméno
Kontrola
+ 8 = 10
Text komentáře (Není povoleno použití HTML tagů ani žádný druh reklamy)

Výpis komentářů

Datum a čas: 13.07.2017 09:10
Napsal: Obec Lipovec
Kategorie: Ostatní

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Hlášení rozhlasu
Hlášení ze dne 27.03

1. Prodejna potravin STEMD sděluje, že bude mít v pátek 29.3.2024 zavřeno. 2. Sokol Lipovec zve všechny své příznivce na úvodní domácí mistrovské zápasy v tomto kalendářním roce. V neděli 31.břez...

Přečíst celé hlášení >

Oddíl postranní lišty

Kalendář akcí
<< březen 2024 >>
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Patička stránky